Laboratorium

Wykrycie większości zafałszowań czy obniżonej jakości miodu jest możliwe wyłącznie poprzez szczegółowe, czasochłonne badanie miodu Analizy miodu są skomplikowane i możliwe do wykonania jedynie w wyspecjalizowanym laboratorium. By zapewnić odpowiednią jakość produktu szczególny nacisk kładziemy na weryfikację surowca.
Bierzemy pod uwagę nie tylko parametry samego miodu, lecz również sprawdzamy warunki higieniczne w jakich został pozyskany. Sprawdzamy praktyki pszczelarzy, które mogą mieć wpływ na jakość miodu. Nieustannie podnosimy poziom naszych kwalifikacji, aktualizujemy stan wiedzy i dzielimy się doświadczeniem ze współpracującymi z nami pszczelarzami. Nasz system jakości umożliwia identyfikację surowca na podstawie partii produkcyjnej umieszczonej na każdym opakowaniu.

Bierzemy pełną odpowiedzialność za jakość oferowanych przez nas produktów.

Laboratorium CD SA prowadzi ponadto szereg doświadczeń związanych z  opracowaniem technologii uzyskiwania nowych produktów bazujących na miodzie pszczelim. Wysiłki te nagrodzono wyróżnieniami na Targach Spożywczych. Bez ingerencji w naturalny skład miodu i jego właściwości, a jedynie poprzez odpowiedni dobór miodów różnych odmian, z różnych regionów świata potrafimy uzyskać smak i parametry produktu zgodne z indywidualnymi oczekiwaniami klienta.

CD SA współpracuje z czołowymi krajowymi placówkami badawczymi i naukowymi, doskonaląc wypracowane techniki badawcze i wzbogacając wiedzę. Aktywnie uczestniczy w seminariach i pracach nad zmianami obowiązujących  przepisów i stosowanych praktyk. Firma nawiązała także współpracę z “Institut für Honig-Analytik” oraz firmą „Intertek” w Bremen w zakraesie wymiany informacji o jakości miodu.

Pliki Cookies: Strona używa plików Cookies do celów statystycznych. Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na przechowywane i wykorzystywanie przez nas tych plików.